Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Αμείλικτα ερωτήματα για τον υποψήφιο δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
-Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ!!!!!!!! (το ανέκδοτο) υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
-Πολιτική αχαριστία ή Πολιτική αφέλεια ή Πολιτική μεγαλομανία ή όλα μαζί.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)

Γράφει ο :Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
                     Μαθηματικός

      Το Μάη του 2014 διεξάγονται οι περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Από καιρό ο κ Αποστολάκης ανακοίνωσε ως είχε δικαίωμα την υποψηφιότητα του. Θα προσπαθήσουμε με την παρέμβαση μας αυτή να στηρίξουμε τις παραπάνω πολιτικές διαπιστώσεις μας. (με πολλούς αποδέκτες)..............



Ας αφήσουμε τον ίδιο να μιλήσει... 
    Ο κ Αποστολάκης έδωσε τον Αύγουστο του 2013 συνέντευξη στην εφημερίδα "Ακαρνανικά Νέα", η οποία από καιρό πριν είχε αναγγείλει την υποψηφιότητα του. 

Προφανώς με μαντικές ικανότητες (χιούμορ κάνω κ Φράγκο) ή με την έγκριση του ιδίου (αφού δεν την διέψευσε); 
     Προφανώς ο κ Αποστολάκης στο μόνο που στόχευε ήταν οι επόμενες εκλογές. Αγνοώντας να παίξει τον θεσμικό ρόλο του που το εκλογικό σώμα του ανέθεσε.        Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει αυτοκριτική και κριτική των αποτελεσμάτων των εκλογών, θέτει την δημοτική του  ομάδα ανάχωμα στη πολιτική της πλειοψηφίας αν δεν συμφωνεί, στηρίζει τα θετικά για το δήμο της πλειοψηφίας και πάνω από όλα παρουσιάζει τη δική του πολιτική για τα προβλήματα των πολιτών.             Διαχειρίζεται πολιτικά την αναπτυξιακή του πρόταση προσπαθώντας  να πείσει ΔΣ και δημότες για την ορθότητα της. 
    Ο κ Αποστολάκης εφάρμοσε την αντιπολιτευτική τακτική που καθιερώθηκε να λέγεται "πολιτική του ώριμου φρούτου". Αυτή η πολιτική μπορεί κατά περίπτωση να είναι αποτελεσματική για φιλόδοξους προσωπικούς στόχους, όμως κατά την διάρκεια της  τρέχουσας τετραετίας αποβαίνει σε βάρος των πολιτών-δημοτών
     Αυτό που συμβαίνει σε μας τους δημότες τώρα. Αυτά λένε όλα τα βιβλία της εφαρμοσμένης πολιτικής επιστήμης . Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Ερώτηση (Ακαρνανικά Νέα) :Τόσο στην εφημερίδα μας όσο και σε κάποια blok  έχετε πει πως θα είστε ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές .Ποιές είναι οι προϋποθέσεις που εσείς θέλετε για να γίνει αυτό πράξη;

Απάντηση:( κ Αποστολάκης): "Την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος Ανακτορίου δεν διαχώρισα τους πολίτες του Δήμου με την κομματική τους ταυτότητα. (σχολιασμός του γράφοντα αυτονόητη υποχρέωση σας). Η πόρτα του Δημάρχου ήταν ανοιχτή για όλους τους πολίτες. Όσοι  πολίτες απαίτησαν και ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου, του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής , την είχαν στα πλαίσια του δίκαιου και του εφικτού. (σχολιασμός του γράφοντα παράμετροι αόριστοι και υποκειμενικοί, νόμιμα και ηθικά ήταν τα αιτήματα;) Αυτή την στιγμή στον πρώην Δήμο Ανακτορίου σε ποσοστό 95% όλα τα μεγάλα έργα που τρέχουν, είναι από ενέργειες που έγιναν από εμάς. 
  Είμαι  εδώ και δηλώνω παρών γιατί αγαπώ αυτό τον τόπο, γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο που αφήσαμε στον Δήμο Ανακτορίου. Γιατί πρέπει ο Δήμος Μεδεώνος και Παλαίρου να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης. Γιατί οι πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πρέπει να αποκτήσουν την ποιότητα ζωής που δικαιούνται.(σχολιασμός του γράφοντα τόσα χρόνια ποιος τους την στερούσε; Το σκεφτήκατε αυτό πριν το πείτε; Αυτό ποδοσφαιρικά λέγεται αυτογκόλ). 
   Όπως πάλεψα για τον πρώην Δήμο Ανακτορίου, έτσι θα παλέψω για το όραμα αυτού του νέου Δήμου. (σχολιασμός του γράφοντα μεγαλομανία στο έπακρο η χρήση του λόγου σε πρώτο ενικό πρόσωπο).
   Δηλώνω ανεξάρτητος (σχολιασμός γράφοντα τώρα όλους μας πείσατε)  γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματικές ταυτότητες και ένας Δήμαρχος δεν πρέπει να διαχωρίζει τους πολίτες με αυτό τον τρόπο. 
   Δημιουργώ μια νέα ομάδα (σχολιασμός του γράφοντα τη παλιά δημοτική ομάδα πότε την ενημερώσατε για την επιλογή σας ,δεν φτάνει που την οδηγήσατε σαν πρόβατο στη σφαγή την προηγούμενη φορά στην ήττα, τώρα την αγνοείται) με πολλά νέα πρόσωπα και με πολλές ξεχωριστές πολιτικές πεποιθήσεις (σχολιασμός του γράφοντα κάτι σαν τη σημερινή κυβέρνηση , να τη χαίρεστε) αλλά με το ίδιο πάθος και αγάπη για τον τόπο μας. (σχολιασμός του γράφοντα, ελπίζουμε να μας επιτρέπετε να τον αγαπάμε τον τόπο μας και εμείς τουλάχιστον το ίδιο).
    Δηλώνω ανεξάρτητος χωρίς να αποποιούμαι την πολιτική μου Ιστορία".

      Αυτή και μόνη η απάντηση αρκεί να επιβεβαιώσει τους πολιτικούς ισχυρισμούς μας.
      Από τη Μεγάλη Δημοκρατική παράταξη ζητήσατε και πήρατε το χρίσμα τρείς φορές. (Διαδικασία στην οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι). Την πολιτική σας και όχι μόνο ανάδειξη την οφείλετε σε αυτή την παράταξη. Όταν το κλίμα ήταν ευνοϊκό ζητούσατε χρίσμα, Τώρα δηλώνετε ανεξάρτητος. Που απευθύνεστε κ Αποστολάκη;

     Ακριβώς αυτή η λογική και  πρακτική πολλών στελεχών της παράταξης την οδήγησαν εκεί που βρίσκεται σήμερα. Δείχνεται πολιτική αχαριστία στη παράταξη που σε πολλά επίπεδα σας ανέδειξε. Πήρατε ότι μπορέσατε από αυτή. Αποτελεί ύβρη για τους πολίτες που σας στήριξαν, μετά από τόσα χρόνια να τους αγνοείτε με αυτό τον  τρόπο.
    Οι αξιακές ιδεολογικές και πολιτικές  αναφορές της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης δεν συνάδουν με αυτές τις λογικές και πρακτικές.
     Είμαστε όλοι ίσοι  κ Αποστολάκη , αλλά δεν είμαστε ίδιοι. 
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

      Μετά από τόσα  χρόνια πολιτικής παρουσίας δεν έχετε να πείτε τίποτε καινούργιο. Δεν παραδειγματίζεστε από τον αποτυχημένο απερχόμενο Δήμαρχο. Ένα από τα μεγάλα λάθη του ήταν η με δική του πρωτοβουλία παράταση της πολιτικής ζωής του  πέραν της οκταετίας. Ο πολιτικός χρόνος της οκταετίας είναι υπεραρκετός για προσφορά. Από εκεί  και πέρα………….

     Σας θέτουμε τα παρακάτω καίρια  ερωτήματα για τώρα. Μέχρι το Μάη θα πούμε  πολλά.

1)-Ο πρώην Δήμος Ανακτορίου τι οικονομικές υποχρεώσεις άφησε στην Δημοτική Αρχή του νέου  Δήμου Ακτίου Βόνιτσας;(Προς ΙΚΑ, εργολάβους, προμηθευτές, δικηγόρους  ή αλλού δεν ξέρω. Απλά ρωτάω. Τα διαδιδόμενα δεν με πείθουν ικανοποιητικά.
2)-Όταν σας κατηγορεί η παράταξη του αποτυχημένου απερχόμενου Δημάρχου ότι δεν πρέπει να μιλάτε για χρηστή διοίκηση, τι απαντάτε; (ειλικρινά ψάχνω 4 χρόνια να βρω απάντηση, τι   σας εμποδίζει;) Πρέπει να μάθουμε.
3)-Ποια η θέση σας για την διαφαινόμενη κατάληξη των υπολειμμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Παλαίρου; Συμφωνείτε ή έχετε να προτείνεται κάτι άλλο; Έχετε ασχοληθεί με το θέμα;
4)-Τι πράξατε για την συνεχόμενη 15 χρόνια  αθλιότητα του λιμένα της Πογωνιάς; Τι πράξατε για την ποιότητα του νερού μεγάλου μέρους του Δήμου, θέμα που αναπτύξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και που όχι μόνο δεν γνωρίζατε αλλά προκλητικά το περιφρονήσατε αφού δεν μιλήσατε καν; Αν νομίζετε ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας  εξαντλείται πέριξ της πλατείας της Βόνιτσας είστε βαθιά νυχτωμένος. (Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες)
5)-Τι πράξατε για το φυσικό θησαυρό στο Μοναστηράκι  και όχι μόνο;
6)-Τι πράξατε για την πλήρη εγκατάλειψη των κάμπων των 3 πρώην Δήμων;
7)-Τι πράξατε για την προστασία των χρημάτων για την αγορά του χωραφιού στη Κατούνα; Υπόθεση που αποτελεί θέμα, προς αποφυγή, για σεμινάριο στελεχών τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν φτάνει η καταψήφιση που ορθώς πράξατε. Μετά  την ολοφάνερη μεθόδευση υφαρπαγής της ψήφου των μελών του ΔΣ, γιατί δεν προσφύγατε στους μηχανισμούς ελέγχου των αποφάσεων των ΔΣ  στα πλαίσια της συντεταγμένης πολιτείας; Αν το πράξατε θα θέλαμε ενημέρωση. Η υπόθεση αυτή είναι το πολιτικό Βατερλώ της αποτυχημένης απερχόμενης δημοτικής αρχής. Ο άλλος υποψήφιος Δήμαρχος- που σε λίγο καιρό θα επανέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας- θα καταλάβει ότι για να πάρει 214.000 ευρώ θα πρέπει να δουλέψει 214 μήνες. Το επιχείρημα της απένταξης καταρρίφτηκε από τον αδηφάγο χρόνο. Ακόμα δεν έγινε η δημοπράτηση του έργου, Έτσι δεν είναι κύριε Δήμαρχε, κύριοι  Αντιδήμαρχοι, δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, κύριε Τάνταρε και όσοι δώσατε θετική ψήφο; Και να έγινε η δημοπράτηση το ποσό αυτό είναι προκλητικά και  εξοργιστικά μεγάλο.
8)-Τι έχετε να πείτε κύριε Αποστολάκη για την πολιτιστική  διαχρονική ένδεια του Δήμου; Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προάγει το πολιτισμό. Τα χρήματα για το πολιτισμό δεν είναι σπατάλη αλλά επένδυση ανεκτίμητη.
9)-Τι πράξατε για την παραβατικότητα και την ασφάλεια των πολιτών  στο Δήμο; Πολλαπλή και σε πολλά επίπεδα   παραβατικότητα με αποκορύφωμα το πνιγμό 12 ανθρώπων; Δεν έπρεπε να ζητήσετε να γίνει θέμα συζήτησης στο ΔΣ; Τι άλλο περιμένετε εσείς και η απερχόμενη αποτυχημένη δημοτική αρχή να γίνει ;
10)-Σταθήκατε ανάχωμα στο πρωτοφανή πακτωλό χρημάτων στις απευθείας αναθέσεις;
11)-Η αίσθηση των Δημοτών είναι ότι δεν υπάρχει Δήμος. Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά εγκαταλειμμένα στη τύχη τους. Η απογοήτευση και η οργή με όλους του ΔΣ  είναι έκδηλη. Τί έχετε να πείτε; Λαϊκή συνέλευση ξέρετε τι είναι προφανώς; Αλλά ο αποτυχημένος  απερχόμενος Δήμαρχος και εσείς τη φοβάστε;
12)-Ολόκληρα τμήματα της Βόνιτσας αφημένα στη τύχη τους. Η μικρή πλατεία στα σκαλιά που οδηγούν στο Κάστρο   για παράδειγμα είναι ακριβώς όπως ήταν το 1974. Το  μόνο που δεν είναι εκεί είναι το περίπτερο. Τί έχετε να πείτε;
13)-Στα 24 χρόνια εργασίας μου σε 10 διαφορετικές  πόλεις δεν συνάντησα χειρότερη σχολική στέγη από αυτή της  Βόνιτσας. Τί πράξατε για το θέμα αυτό; Μη μου πείτε ο σεισμός. Το θέμα έχει να κάνει με χωροταξικό σχεδιασμό, κτήρια και εξοπλισμό στα νέα δεδομένα της εκπαίδευσης και άλλα πολλά.
14)-Το μουσείο στο Θύρρειο κλειστό. Το αναδείξατε το θέμα;  Υπάρχουν χωριά   έξω από το σχεδιασμό του Δήμου.
15)-Τι έγινε το πρόγραμμα αξιοποίησης των ορεινών όγκων; Στο Δήμο υπήρχε προετοιμασία;
16)-Ποιος ο σχεδιασμός  και η προετοιμασία σας  για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 του ΕΣΠΑ;
17)-Ποια η πολιτική σας για την κοινωνική συνοχή; Οι πολίτες που έχουν ανάγκη πρέπει να έχουν το Δήμο κοντά τους ,ελπίδα για τους νέους και  στήριγμα για τα γηρατειά. Φυσικά σε συνθήκες αξιοπρέπειας
18)-Ποια η πολιτική σας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου;
19)-Ποια η πολιτική σας για την αύξηση των ιδίων πόρων του Δήμου;(φυσικά όχι αυξάνοντας τα τιμολόγια των υπηρεσιών και όχι  ξεπουλώντας την περιουσία του Δήμου). Απαραίτητος όρος επιβίωσης των Δήμων, και σταδιακής απεξάρτησης από την κεντρική εξουσία. Για να αρχίσει να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα η περίφημη αποκέντρωση και η περιφερειακή ανάπτυξη.
20)-Ποια η πολιτική σας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα της οικονομίας; Έτσι θα υπάρχουν θέσεις εργασίας και όχι με τα πεντάμηνα απασχόλησης ή με μερικά μεροκάματα το μήνα. Έτσι ο Δήμος θα γίνει ελπίδα για τους νέους.
21)-Ποια η πολιτική σας για την τουριστική ανάπτυξη και  για την σύνδεση του Δήμου με την τουριστικά κορεσμένη Λευκάδα;

      Αναγκαία και ικανή συνθήκη για να λέτε << έχω όραμα για το τόπο>>  είναι να πάρετε θέση σε αυτά τα βασικά πολιτικά ζητήματα. Μέχρι το Μάη θα τεθούν πολλά στο τραπέζι. Τούτη τη φορά θα κάνουμε πολιτική και οι πολίτες ας αποφασίσουν.
      Θεωρούμε  ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει σε υψηλό επίπεδο. Οι Δημότες αυτή τη φορά να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα. Το όραμα σας περιμένουμε να ανακοινώσετε.       Εμείς μιλάμε με όρους  πολιτικούς και δεν έχουμε πρόβλημα με το πρόσωπο του κ Αποστολάκη. Με την πολιτική του έχουμε πρόβλημα, γιατί απλούστατα επηρεάζει τη ζωή μας. Ελπίζουμε η παρέμβαση μας να ιδωθεί από αυτή την οπτική γωνία. Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.
     Σε Δήμο, μία πύλη της Δυτικής Ελλάδας, με αεροδρόμιο, λιμάνια,  βουνό, πεδιάδα, θάλασσα, ποτάμια, λίμνη,  δεν επιτρέπεται να υπάρχει τέτοιος αναπτυξιακός μαρασμός. 
     Σε  αυτό τον όμορφο τόπο, σε μία από τις πύλες εισόδου στη χώρα μας, ανάμεσα σε δύο κόλπους, κοντόμυαλες πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος δημιούργησαν ΧΥΤΑ. (Σε προσεχή  παρέμβαση μας για το θέμα θα πούμε πολλά).


     Κύριε Αποστολάκη, οι δημότες σήμερα είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν σελίδα στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Σας καταλαβαίνω παίζεται για πολιτική επιβίωση το τελευταίο χαρτί που σας απέμεινε. Το χαρτί του ανεξάρτητου !!!!!!!!! Εδώ είναι που χάσατε κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας.       
    Εσείς, ο αποτυχημένος απερχόμενος Δήμαρχος, η Δημοτική του Ομάδα και ο  συνάδελφος μας  που διεκδικεί τον Δημαρχιακό θώκο  αποτελείται το αυτοδιοικητικό  χθες.
     Διδαχτείτε από την ήττα σας στις προηγούμενες εκλογές
 (που κατά 80% οφείλεται προσωπικά σε σας ), αφήστε νέα λουλούδια να ανθίσουν.

Ο Δήμος χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Νέες κοινωνικές δυνάμεις θα αναλάβουν τα ηνία του Δήμου.

3 σχόλια:

  1. ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ?ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγικός ο... ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ!!!! Επίσης blok = blog. Λίγη γνώση εκτός απο πολιτικές παπαρολογιες δε βλάπτει! Καλη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω διακοπες πηγαινω στα μερη αυτα ,ΤΡΑΓΙΚΑ και λυπαμαι πολυ τα μερη αυτα βρησκονται σε αυτα τα χαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή