Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Απέκλεισαν τον Κόμβο του Κουβαρά οι αγρότες.



Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπάρχουσα αγροτική πολιτική και ανέλυσαν μια σειρά αιτημάτων


Για αρκετή ώρα έμεινε αποκλεισμένος ο κόμβος του Κουβαρά από αγρότες μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Οι αγρότες τοποθέτησαν τα τρακτέρ τους κάθετα στο δρόμο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Τα βασικά τους αιτήματα είναι η λήψη μέτρων προστασίας από...εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και ενόψει Πάσχα, η λήψη μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή, κίνητρα για καλλιέργειες κτηνοτροφικής χρήσης, κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών, διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων και άμεση πληρωμή της επιστροφής του Φ.Π.Α.
Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική ενώ στο πλευρό των αγροτών βρισκόταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας Ν. Μωραίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου